12. – 17. leden 2020

V neděli 12. 1. 2020 vyráží z parkoviště u pošty elita 2. ZŠ Kolín na lyžařský kurz.
Po úspěšném naložení lyží, studentů a učitelů vyrážíme směr Pec pod Sněžkou. S dobrou náladou a posilněni Kinedrylem jedeme vstříc novým zážitkům.
Cesta ubíhá velice rychle, kupodivu nikdo nezvrací ani nepotřebuje na WC. Silnice jsou suché. Po sněhu zatím ani památky.
V Peci pod Sněžkou sněhu přeci pomálo bylo. Vyložili jsme lyže a kufry, které nám odvezla rolba, a my se vydali s batohy na zádech do nekonečného kopce. Po necelé hodině jsme dorazili k Vraní Boudě.
Chajda docela dobrá. Paní učitelka nám dala klíče od pokojů a začalo zabydlování. Následoval oběd, velice důležitá polední pauza a nakonec rozřazování do čtyř lyžařských družstev podle našeho lyžařského talentu.
Všechny dny pak probíhaly velice podobně: lyžovačka, oběd, polední pauza a pak zase lyžovačka a zase jídlo. Sjezdové lyžování jsme proložili běžkováním. Během pobytu jsme stihli “minibiatlon“ a slalom ve sjezdovém lyžování.
Ještě nesmím opomenout naše kulturou nabité večery – sjížděli jsme fotky, studovali správné chování na svahu a také se probírala technika lyžování. Hráli jsme spolu spoustu her a užili jsme si to, jak se patří – bez průšvihů, nemocí a úrazů jsme se vrátili zpět k odpočatým rodičům.

Pavel Ehrman, VII. A