14. březen 2018

Ve středu 14. 3. k nám do školy zavítalo Planetárium Morava, které po celé dopoledne vítalo žáky prvního, šestého a sedmého ročníku. Každá třída shlédla jeden program jako v normálním kamenném planetáriu. Nižší ročníky měly informace podávány lehčí formou – viděly pohádkový příběh ledního medvěda a tučňáka, které namluvili známí herci – R. Genzer a M. Suchánek. Vyšší ročníky čekala spousta nových informací o vesmíru, Sluneční soustavě, měření ve vesmíru, cestě na Měsíc i soutěž, která byla spojena s poznáním Měsíce a také mnoho dalších informací

Mgr. Jana Linhartová, učitelka

Ve středu jsme šli do planetária, které se nastěhovalo do naší tělocvičny. Mobilní planetárium byla vlastně obrovská kopule. Uvnitř jsme si lehli na matrace a koukali jsme směrem vzhůru na zajímavé promítání. V tomto pořadu jsme se dozvěděli mnoho nového o vesmíru a Sluneční soustavě. Pořad se nám moc líbil.

Zuzana Höfnerová, Lucie Klocová, Karolína Brožová, Eliška Jahodářová, VII. B

Dne 14. 3. k nám na školu přijelo Planetárium Morava. Byla to vlastně obrovská nafouknutá bublina. Leželi jsme na žíněnkách a promítal nám film o vesmíru. Po zajímavém dokumentu jsme viděli pohádku. Pořad se nám moc líbil, dozvěděli jsme se hodně nového.

Marie Dobiášová, VI. A