24. června 2021

Ve čtvrtek 24. 6. 2021 se třída VI. B za doprovodu třídní učitelky Mgr. Moniky Kysilkové a učitele přírodopisu Mgr. Vladimíra Škarvady vydala na školní poznávací výlet.

Autobus nás vyložil v obci Hradišťko II, nedaleko přírodní rezervace Louky u rybníka Proudnice, jejíž dominantou jsou bezkolencové a ovsíkové louky a slatiniště a ptactvo vázané na mokřady.

Během pěší procházky lesní cestou jsme plnili přírodovědné úkoly, poznávali různé druhy bylin, dřevin a věnovali se poznávání přírody v širších souvislostech.

Svačinka, vyhodnocení soutěže a předání cen proběhlo v areálu Letní restaurace Chárovna, na břehu rybářsky vyhlášeného rybníka Štít za dodržení všech platných hygienických opatření.

Po krátkém odpočinku a s plnými bříšky jsme se přesunuli do obce Štít na prohlídku bioparku. Biopark Štít je soukromé chovatelské zařízení pro chov exotických i domácích zvířat. Milá a vstřícná paní průvodkyně nám postupně představila všechny jeho obyvatele. Domov zde našli především lvi, tygři, levharti, pumy, opičky, papoušci, pštrosi, želvy a další. Některá zvířátka jsme si mohli na závěr prohlídky i pohladit. Výlet zakončený tradičním zpíváním v mikrobuse jsme si opravdu moc užili a budeme na něj rádi vzpomínat.

Žáci VI. B