21. prosinec 2021

Děti z prvního stupně se během října zúčastnily několika výtvarných soutěží. Vzhledem k tomu, že jejich výkresy jsou úžasné, mnohdy je velmi těžké vybrat ty nejlepší. Ve všech třídách se všechny děti moc snažily, proto je velmi chválím. Každý výkres je osobitý a svým způsobem jedinečný.

Na začátku října to byla celorepubliková soutěž od BESIPu „Zebra se za vás nerozhlédne“ a myslím si, že se jí se zájmem zúčastnili všichni žáci III. A. Soutěž byla zároveň i literární, a proto byl výkres doplněn vlastní krátkou říkankou.

Následovala soutěž „Máme rádi přírodu – My, příroda a příroda a my“ hnutí Brontosaurus, které se tentokrát ujaly děti ze IV. B. Výkres nám dal zabrat, protože to byla složitá koláž. Opět úžasné práce.

Ovšem nelenili ani prvňáčci z I. A, kteří se zúčastnili „literární“ soutěže „Co nám minulý rok vzal a dal“. Protože jsme se nedohodli, co nám rok dal, kresba vyjadřovala to, co vzal. Ve výsledku to byla jednoznačně příroda. Hodinu malování doprovázela hudba a moc se nám to podařilo. Soutěž, kterou vyhlásila Městský knihovna Kolín, měla být literární, ale vzhledem k tomu, že děti toho teď moc psát neumí, napadlo nás, že naši malí drobci ztvární myšlenku výtvarně. A když na to kývla i knihovna, šli jsme do toho. Krásné práce určitě zasloužily pochvalu. Máme tu opravdu mnoho talentů.

Mgr. Eva Kubišová, učitelka