30. září 2021

třída VIII. A

30. září jsme navštívili Veletrh řemesel, který pořádala SOŠ stavební a SOU stavební Kolín. Veletrh se konal na Medvědí louce na Zálabí. Byla zde stanoviště věnovaná různým řemeslům, např. instalatér, tesař, malíř, zedník, elektrikář či truhlář. U každého jsme se zastavili a dané řemeslo si vyzkoušeli. Akce se nám moc líbila. Určitě nám pomůže při rozhodování o volbě budoucího povolání.

Mgr. Iveta Korečková, třídní učitelka

třída IX. A

Bylo to naučné a velmi hezky zpracované. Líbilo se mi, že jsem většinou všemu rozuměla. Naučili nás tam spoustu věcí, ale taky nás zabavili. Některá řemesla jsme si mohli i vyzkoušet např: elektrikáře a truhláře.

Anna Krušinová, žákyně IX. A

Byl to zajímavě vymyšlený program, který názorně představoval, co se na této škole učí. Po celou dobu bylo spoustu zábavy a jako bonus jsme dostali párek v rohlíku a limonádu.

Dominik Růžička, žák IX. A

Ptáte se na hodnocení akce, kterou vytvořila SOŠ stavební a SOU stavební Kolín? Ráda bych vám ji popsala. Chtěla bych ohodnotit důkladnou práci všech, co pomáhali (studentům stavební školy, řediteli, učitelům a dalším…). Každý stánek byl nádherně promyšlený (výkladem, pomůckami, otázkami). Celá tato akce byla pro některé žáky, kteří nad stavební školou uvažovali, velmi přínosná. Ať už z hlediska rozhodování, jaký obor by je vůbec zajímal, tak z hlediska toho, jestli opravdu na tuto školu chtějí jít. Pro žáky, kteří nad stavební školou neuvažovali, mohla být tato akce velmi užitečná, protože se třeba teď nad střední školou rozhodují a můžou si jí napsat třeba jako druhou školu. Přímo já nad stavební školou neuvažuji, ale podle mého názoru, který jsem si vytvořila právě na Veletrhu řemesel, je stavebka dokonalá volba pro budoucí malíře, elektrikáře, truhláře, klempíře a další řemesla. Závěrem ještě jednou všem děkuji a určitě budu ráda, když v této práci budete pokračovat i nadále pro další a další generace.

Eliška Šulcová, žákyně IX. A

třída IX. B

Ve čtvrtek se třídy VIII. a IX. ročníků vydaly na Veletrh řemesel, který se konal na Medvědí louce u Stapu. Tento projekt pořádala SOU stavební a SOŠ stavební v Kolíně. Program byl velice zajímavě vytvořen. Na začátku žáci dostali kartičky s okénky, do kterých následně na různých 15 stanovištích dostávali fixou nakreslené domečky, hvězdičky atd. Na každém stanovišti se vykonala práce nebo zodpověděla otázka daného oboru. Stali jsme se malíři, zedníky, truhláři, instalatéry, elektrikáři a dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí. Na konci jsme za vyplnění všech okének dostali patřičnou odměnu: párek v rohlíku a limonádu. Pořadatelům akce děkujeme.

Kristina Kakara, žákyně IX. B