24. duben 2024

Ve středu 24. dubna se uskutečnil již 6. ročník soutěže Piškvorkiáda. Zúčastnilo se celkem 93 soutěžících, a to ve dvou kategoriích z několika škol Kolínska. V kategorii O (3.–5. ročník) bylo přihlášeno 23 tříčlenných týmů a v kategorii X (6.–9. ročník) 8 týmů.

Žáci z kategorie O byli rozlosováni do tří tříd, kde si zahrál hru každý tým s každým týmem, a následně z každé třídy byly vyhlášeny dvě nejlepší družstva, která hrála o 1.–6. místo. Na prvním, druhém a čtvrtém místě se umístila ZŠ Prokopa Velikého (Křižáci, Lemuři a Holky z 5. A), na třetím místě ZŠ Bečváry (Žraloci) a na pátém a šestém místě ZŠ Kmochova (Rohlíci a Žížaly).

Do kategorie X se přihlásilo méně týmů, a proto byly pouze v jedné učebně, kde rovnou všech osm týmů hrálo mezi sebou. Na prvních třech místech se umístila ZŠ Kmochova (Nezastavitelní Piškvorkáři, Smrk Stepilý a Jiřouni).

Nejen vítězové, ale i každý hráč si odnesl ceny za účast, a to v podobě dřevěných piškvorek, barevné propisky a samozřejmě i účastnického listu.

Děkujeme za hojnou účast, veškerou pomoc a těšíme se na Vás v dalším ročníku Piškvorkiády.  

Mgr. Krulická Kateřina a tým pedagogů