10. červen 2024

Atletika
Start Kolínských sportovních dní se našim atletům příliš nevyvedl. Jedinou medailistkou se stala Kateřina Bílková v běhu na 800 m, která brala stříbrnou medaili. Na neoblíbeném 4.místě skončil Patrik Neumann ve skoku vysokém a Štěpán Lisý ve skoku dalekém.
Body pro školu dále ještě získali: 5. Sofie Kedelidze (běh 60 m), 6. Pavlína Neumannová (běh 800 m), 7. Adéla Dušková (hod kriketovým míčkem), 7. Patrik Neumann (běh 1 000 m) a 8. Filip Metzl (vrh koulí).

Mgr. Kateřina Kárová

Atletika
Za IV. a V. třídy sportovali celkem 4 závodníci, kteří svým úsilím vybojovali krásná místa. Mezi medailisty se ukázala Karolína Vozková, která zvítězila v běhu na 600 metrů a zároveň si svými výsledky v celkovém čtyřboji vybojovala 2. místo. Body pro školu dále získali: Karolína Vozková (7. místo v hodu míčkem a 4. místo ve skoku dalekém), Marek Tuláček (5. místo ve skoku dalekém a 7. místo v celkovém čtyřboji).


Kateřina Šotolová

Florbal
Tento florbalový turnaj IV.–V. tříd se hrál na velmi dobré, vyrovnané sportovní úrovni. Naši hráči vybojovali 4. místo. Pro některé hráče bylo zklamáním, ale prohra s výborným soupeřem není žádná ostuda. Všem hráčům patří poděkování za reprezentaci školy, za osobní bojovnost a týmovou spolupráci.


Bc. Iva Jarošová

Házená
V pondělí naše nejmladší kategorie I.–III. tříd zahájila KSD kolektivním sportem v házené. Bohužel jsme vlivem angín a neštovic přišli o 3 hráče ze základní sestavy, a tak se museli zapojit náhradníci. I přes nepřízeň osudu děti bojovaly ze všech sil a smolně nám o jeden jediný bod uniklo semifinále. Družstvo se umístilo na konečném 5. místě z 10 zúčastněných škol a všichni si zaslouží obrovskou pochvalu za bojovnost.
Složení týmu: Jáchym Zrůst, Michaela Linhartová, Barbora Sojková, Štěpán Bašista, Matěj Koblížek, Antonín Zach, David Hosa, Václav Pobříslo, Elena Knížková, Ellen Tuláčková.


Mgr. Ivana Mikšovská

Stolní tenis
Máme dva bronzy! Tak zněly radostné výkřiky po ukončení letošního turnaje ve stolním tenise. O první z nich se zasloužili Eliška Fantová a Jakub Biško v kategorii smíšená čtyřhra IV.–V. tříd, o druhý Eliška Erbenová v dvouhře kategorii VI.–VII. tříd. Každý z naší reprezentace předvedl to nejlepší, co mohl, nikdo z nás se nenechal zahanbit. Kolikeré páté sety, jež skončily na tiebreak (bohužel v náš neprospěch), jsou toho jasným důkazem. A co víc. Do samotného vyhlášení výsledků jsme setrvali všichni pospolu a navzájem se podporovali. V našich ohnivých dresech nás nebylo možné přehlédnout. Na této prima atmosféře se dále podíleli: Viktorie Vlčková (4. místo v dvouhře kategorie IV.–V. tříd), Matyáš Hleba, Kateřina Smrčková, Štěpán Šotola, Jiří Biško, Filip Tůma, Štěpán Vejvoda, Karolína Krulická (oba posledně jmenovaní 4. místo ve čtyřhře kategorie VIII.–IX. tříd) a Alena Smrčková. Díky všem!


Mgr. Miroslav Zoubek a Mgr. Iva Hujerová