11. červen 2024

Volejbal
V úterý se děti vydaly na volejbalové hřiště „u chaty“ ukázat, co jsme společně natrénovali. Po napínavých zápasech plných povzbudivého fandění si naše družstvo A z I. a II. tříd vybojovalo krásné 4. místo.

Kateřina Šotolová a Mgr. Hana Žaludová

Volejbal (III.–IV. třída)
V úterý se nominované děti vydaly bojovat o medaile na volejbalové kurty. V kategorii III.–IV. třídy byly přihlášené dva týmy, chlapecký a dívčí. Oba týmy bojovaly ze všech sil, přesto děvčata bohužel nepostoupila ze skupiny a na chlapce čekala nepopulární bramborová medaile. Ale i tak jim patří velká pochvala, protože být čtvrtí z dvaadvaceti úspěchem určitě je!


Mgr. Petra Šafránková

Volejbal (V.–VI. třída)
Zlato je doma!
Žáci a žákyně V.–VI. ročníků dnes poměřili síly s vrstevníky v modrém volejbale. Za naši školu byly nasazeny dva týmy. Tým A byl od začátku jasným favoritem. Celým turnajem postupoval hladce až do zápasu proti Pečkám, kde dokázal zvítězit až posledním balonem, a to o jeden jediný bod. Tímto vyhraným zápasem si zajistili celkové prvenství. Špatně si nevedl ani tým B, který uhrál dvě vítězství ve skupině. Kvůli těsné prohře proti 3. ZŠ však skončil na prvním nepostupovém místě. Tým A – Noemi Blažková, Štěpán Šotola, Stela Haufová, Vít Vondráček Tým B – Barbora Moučková, Adéla Hanková, Tri Dung Tran, Filip Horáček

Mgr. Kateřina Kárová

Volejbal (VII.–IX. třída)
A co dodat k této kategorii? Naše smíšené družstvo obhájilo ZLATO!


Gabriela Náhlovská

Aerobic

Aerobik (1. stupeň)
Tato sportovní událost je každoročně silně obsazena i těmi nejmladšími, tedy i žáky I.–III. třídy. Cvičí se podle lektora, který předcvičuje. Bedlivě přihlíží rozhodčí, kteří každého závodníka či závodnici ohodnotí body. Pro naši školu získal body svým 13. umístěním jediný chlapec v naší školní skupině – Adam Fördös z II. B. Všichni závodníci si zacvičili podle svých nejlepších schopností, a získali tak zkušenosti, které mohou zúročit v dalších závodech. Cvičení ve skupině žáků IV.–V. třídy je složené již z jednoduchých sestav. Zde se předpokládá, že závodníci mají základy, které v sestavách zdokonalují. Dodržuje se správné držení těla,
pevné kroky a hlavně se nesmí vkládat taneční variace. Bohužel, právě taneční pohyb je to, co v aerobiku nesmí být, a tím cvičící často chybují. Nejúspěšnější závodnice naší školy byla Tereza Záhorová ze IV. B, která obsadila 12. místo, Adéla Nováková z V. B (14. místo) a Štěpánka Křemenová z V. A (15. místo). V základním kole bylo celkem 85 závodníků, kteří se postupně museli probojovat až do finálové skupiny, kde cvičilo 30 nejúspěšnějších.
Bc. I. Jarošová

Aerobik (2. stupeň)
V aerobiku jsme se rozhodně neztratily! A to především sestry Nguyenovy. Van Anh Nguyen, známá jako Candy, obsadila v 3. kategorii 2. místo, Ngoc Ha Nguyen – Mary – v nejstarší kategorii získala cenné zlato. Na děvčata bylo radost pohledět. Ostatní účastnice se také nedaly zahanbit. Laura Křečková obsadila 5. místo ve 3. kategorii a 6. místo v té samé kategorii získala Melisa Antošová. Příští rok na tyto výkony určitě navážeme.

Mgr. Sandra Fofová