12. červen 2024


Basketbal (I.–III. ročník)
Středeční den odstartovaly I.–III. třídy basketbalem na půdě 5. ZŠ Kolín. Diváci mohli sledovat velice napínavé zápasy, u kterých mnohdy rozhodovaly i poslední vteřiny. Díky možnosti 5 trestných hodů na konci každého zápasu se nám dokonce povedlo otočit hru ke svému prospěchu. Konkurence byla opravdu veliká, ale i přesto se nám povedlo ukořistit krásné 6. místo.  


Kateřina Šotolová

Basketbal (IV.–V. ročník)
Slzy, vztek a zklamání… S takovými pocity jsme se museli poprat až v závěrečném rozstřelu, který rozhodl v boji o 3. místo, ve kterém jsme podlehli ZŠ Lipanské. Ta nás i jako jediná škola porazila v základní skupině. Bohužel jsme v semifinále narazili na tým ZŠ Bezručova, která suverénně vyhrála celý turnaj, a tak si odnášíme nepopulární 4. místo. Chtěla bych vyzdvihnout a pochválit děti zejména za fair play a přátelské chování, díky kterému si vytvořily nová přátelství.

Mgr. Ivana Mikšovská

Florbal
Jsme ZLATÉ!
Středeční florbalový turnaj mezi dívkami VI.–VII. tříd suverénně ovládla naše DVOJKA! Bez jediné prohry a bez jediné inkasované branky jsme si došly pro zlato. Velká pochvala patří těmto zlatým dívkám: Adéla Hanková, Pavlína Neumannová, Natálie Taftlová (VI. A), Vendula Holcmanová, Adéla Dušková, Aneta Horáková (VII. A), Denisa Holoubková, Anežka Simonová, Adriana Suchanová, Barbora Pošíková, Veronika Teplá, Anna Fantová (VII. B).

Mgr. Sandra Foffová

Florbal
Po celou dobu jsme si v základní tabulce vedly velice dobře. Bohužel, prohraný zápas 0:1 nás stál boj o medailová umístění. Nevěšely jsme však hlavu a další zápas jsme vyhrály. Čekal nás tedy zápas o 5. místo, které jsme si pěti brankami vybojovaly.  Skvělý kolektiv dívek, který si to užil a dal do toho maximum: Dominika Koděrová (VIII. A), Julie Horáčková, Adéla Horáčková, Sofie Kedelidze (VIII. B), Lucie Štěpánová, Pavlína Legrová (IX. A), Karolína Krulická, Nela Charvátová, Veronika Linhartová, Eliška Morová, Ema Doušová a Alena Smrčková (IX. B)

Mgr. Kateřina Krulická

Fotbal
Ve středu se kluci VIII.–IX. ročníku rvali s osudem jako lvi. Na více než 6. místo to nestačilo. Tyče a břevna hrála proti nám. Děkujeme.

Mgr. Vladimír Škarvada

Plavání
Za naši školu startovalo celkem 11 žáků, z toho 7 dívek a 4 chlapci v rozmezí IV.–IX. třídy. Celkem naši plavci v bazénu vybojovali 1 stříbrnou medaili (Klára Mikšovská, IX. B) a 4 bronzové medaile (Klára Mikšovská, IX. B; 2x Matěj Šimůnek, VIII. B; Eliška Smolíková, VI. C). Několikrát jim o zlomky vteřiny nevyšla medaile a získali tak neoblíbené 4. místo, a to včetně smíšené štafety na 4×50 m. Všichni zúčastnění plavali se zapálením a velkou snahou zabodovat.


Petra Hermanová