13. červen 2024

Basketbal dívky (VI.–VII. ročník)

Parádní dravý a bojovný výkon dnes předvedla děvčata ze VI.–VII. třídy v basketbale. Bohužel nám scházelo štěstí, a tak nás z bojů o medaile připravily dva zápasy prohrané o jeden jediný koš. Ale i to je sport. Celkové 7. místo ani v nejmenším neodpovídá našemu odhodlání. Hřát nás může alespoň uznání, kterému se nám dostalo od soupeřů. Sestava: Kristýna Vlčková (VI. A), Noemi Blažková (VI. B), Vendula Holcmanová, Melisa Antošová, Aneta Horáková (VII. A), Anežka Simonová, Denisa Holoubková, Barbora Pošíková a Adriana Suchanová (VII. B).

Mgr. Kateřina Kárová

Basketbal dívky (VIII.–IX. ročník)

První zápas to vypadalo, že se děvčata zalekla. Prohrála s velkým rozdílem. Druhý zápas se radovala z vítězství. Bojovnost byla na místě, ale bohužel nepřálo nám štěstí. Míč se točil kolem obroučky a nepropadl. Další zápasy to bylo vždy o jeden nebo dva koše a ve skupině to stačilo na 4 místo. V zápase o umístění byly holky i ve vedení. Po našem faulu soupeř proměnil trestný hod a ten bohužel rozhodl – pro nás 8. místo. Cením bojovnost, týmovou hru a skvělou náladu po celý den, kterou dívky předvedly.
Sestava: Rosalie Popelková (VIII. A), Adéla Horáčková, Michaela Růžičková, Sofie Kedelidze, Nicol Taftlová, Julie Horáčková (VIII. B), Karolína Krulická, Barbora Martínková a Klára Mikšovská (IX. B).

Gabriela Náhlovská

Florbal (VI.–VII. ročník) – Bronzoví chlapci

První zápas sehráli naši chlapci na 3. ZŠ proti domácí Trojce. Ve skupině je čekala ještě Sedmička a gympl. Ze skupiny postoupili bez problémů z prvního místa. Ve čtvrtfinále v pohodě porazili Zásmuky, ale na Šestku již byli v nájezdech krátcí. Boj o 3. místo nakonec úspěšně vyhráli, a vybojovali tedy bronzovou medaili.
Sestava kluků: Štěpán Tůma (VI. A), Daniel Novotný, Štěpán Talich (VI. B), Štěpán Šiler, Petr Volejník, Matěj Tobiáš, Tomáš Vosejpka (VI. C), Patrik Neumann, Tomáš Mucha a Jan Vaníček (VII. B).

Mgr. Jana Linhartová

Florbal chlapci (VIII. – IX. ročník)

Ve velké konkurenci 15 týmů bylo velmi těžké se prosadit. Kluci sehráli těžká utkání s nepříznivým výsledkem. Až v posledním zápase vybojovali vítězství a obsadili 4. místo ve skupině.

Mgr. Vladimír Škarvada

Fotbal (IV. – V. ročník)

Turnaj v kopané IV.–V. tříd měl velmi vysokou úroveň. Sešlo se 6 nejlepších týmů, které se probojovaly z okresního turnaje McDonald‘s Cupu. Zápasy byly vyrovnané a často záleželo na sportovním štěstí.
Naši fotbalisté si vykopali krásné 3. místo. Hoši, děkujeme za dobrou reprezentaci školy.

Bc. Iva Jarošová

Korfbal (I. – V. ročník)

Máme stříbro! Konečně se nám podařilo prolomit semifinálové prohry a naši nejmenší padli až v samotném finále – opět proti ZŠ Lipanské. Starší kategorie obsadila bodové 8. místo a patří jim velké díky za povzbuzování a pomoc mladším spolužákům. Za odměnu si všichni korfbalisté a korfbalistky zasloužili sladkou odměnu v podobě kofoly. Zároveň tímto děkuji všem zúčastněným žákům 1. stupně za vzornou reprezentaci školy a píli na trénincích. JSME TÝM!!!

Mgr. Ivana Mikšovská