14. červen 2024

Cyklistika 1. + 2. stupeň

Páteční dopoledne na Kmochově ostrově patřilo cyklistickému závodu družstev. Trať byla suchá, ale technicky náročná. Všichni ji zvládli bez zranění a s pocitem, že jeli na maximum. Nejlépe se umístila děvčata v kategorii IV.–V. třída.

Mgr. Martina Opová, Mgr. Lucie Přichystalová

Florbal (I. – III. ročník)

Naši nejmladší florbalisté z II. a III. ročníku vybojovali 4. místo. Tým sehrál osm zápasů. Brankář Michael Jůva (III. B) a útočník Ondra Čech (II. B) byli velkou oporou družstva. Spoluhráči si navzájem pomáhali. Bohužel chybělo sportovní štěstí. Všem děkuji za účast a přeji do dalších sportovních akcí mnoho úspěchů.

Bc. Iva Jarošová

Házená (IV. – V. ročník)

Cinklo to! Odešli jsme se vztyčenou hlavou a se stříbrnou medailí na krku. V základní tabulce jsme si vedli skvěle, stejně jako 7. ZŠ jsme získali osm bodů a vzájemný zápas 11:14 nás posunul na krásné 2. místo, a my se tak probojovali do semifinále. Potom šlo o hodně, výhra dalšího zápasu nás mohla nechat přičuchnout ke zlatu. Dali jsme do toho vše a podařilo se. Dále zbýval jediný zápas, ale bohužel se nazadařilo. Slzičky ukáply, ale my jsme hrdí, protože máme stříbro!
Skvěle sehraný tým: Matěj Chobot, Daniel Slezák, Jiří Danko, Teodor Kopecký, Jakub Biško, Filip Hosa, Štěpán Sýkora, Makar Domotyrko, Vít Vondráček a Vilém Vondráček.

Mgr. Kateřina Krulická

Basketbal chlapci (VI. – VII. ročník)

Nevyšlo to podle plánu… 

Ráno bylo jasno. Přijít, odehrát a vyhrát, ale opak byl pravdou. Odnášíme si s sebou 7. místo. Snaha a odhodlání nás vedly daleko, ale na bednu to nestačilo.  

Kateřina Šotolo

Basketbal chlapci (VIII. – IX. ročník)

Prokletí! Jiný komentář nás k dnešnímu basketbalu chlapců VIII.–IX. tříd nenapadá. V základní skupině nás porazila pouze 7. ZŠ Kolín s několika basketbalisty, a do semifinále jsme tedy postoupili z 2. místa, ve kterém nás porazila basketbalová 1. ZŠ. Za podpory mladších spolužáků a nejlepších fanoušků jsme se již nezmohli na nic víc. Opět tedy bereme naše prokleté bramborové místo. 4. místo nás mrzí o to víc, jelikož to byl pro žáky IX. ročníků náš společný basketbalový turnaj. Jmenovitě děkuji Maxi Abramjukovi, Marku Barešovi a Oliveru Hovorkovi za všechny společné basketbalové chvíle, které jsme doposud prožili. S osmáky se pokusíme příští rok vybojovat medaile a naše prokletí prolomit i za Vás. Kluci, díky!

    Mgr. Ivana Mikšovská

    Výsledné umístění za celé KSD:
    1. ZŠ Prokopa Velikého, Kolín 140,5 b
    2. ZŠ Lipanská, Kolín 139,5b
    3. ZŠ Masarykova, Kolín 119,5b
    4. ZŠ Kmochova, Kolín 116b
    5. ZŠ Ovčárecká, Kolín 114,5b
    6. ZŠ Bezručova, Kolín 102,5b
    7. ZŠ Mnichovická, Kolín 96b
    8. ZŠ Týnec nad Labem 75b
    9. ZŠ Pečky 66b
    10. ZŠ T.G. Masaryka Velim 65,5b
    11. Gymnázium Kolín 63,5b
    12. ZŠ Červené Pečky 57b
    13. Masarykova ZŠ Velký Osek 50,5b
    14. ZŠ Veltruby 32,5b
    15. ZŠ Kouřim 23b
    16. ZŠ Býchory 21b
    17. ZŠ Zásmuky 20,5b
    ZŠ Žiželice 20,5b
    19. ZŠ Kolín – Sendražice 13b
    20. ZŠ Bečváry 11,5b
    21. ZŠ Cerhenice 9,5b
    22. ZŠ Krakovany 3,5b