4. červen 2019

V pondělí vybojovali žáci z V. A, V. B, a IV. A 1. místo ve florbale. Sehráli celkem 9 zápasů, pouze jednou remizovali 2:2. Nejúspěšnějším střelcem byl Petr Pěkný (V. A),  který nastřílel 21 gólů v 9 zápasech! Nejužitečnějším hráčem byl nový gólman Jakub Kozdera (V. A), který  svoji premiéru zvládl na výbornou. Ve finálových zápasech podržel tým, a tím zajistil  1. místo. Všem patří pochvala.
Na stupně vítězů se v pondělí postavily i dvě stolní tenistky Anežka Nováková a Pavlína Legrová.
Úterý bylo dnem volejbalu. Zápasy horkého dne nejlépe z našich zvládli ti nejstarší. V turnaji neměli konkurenci a brali po zásluze zlatou medaili. Další zlato přinesla kategorie oranžový volejbal, postarala se o něj trojka Kateřina Hladíková, Milan Boček, Filip Metzl a Jiří Svoboda. Klára Mikšovská, Denis Honzíček a Kateřina Bílková přidali cenný bronz. Stejnou medaili do školy nesli i nejmladší žáci: Klára Muchová, Viktorie Kmoníčková a Tomáš Mucha.
Medailově naprázdno vyšla kategorie modrého volejbalu. Inu ono méně je někdy více. Snad se modří alespoň chytnou za nosánky a příště budou méně frajeřit a více dbát na preciznost. Ve sportu je sebevědomí důležité, své místo v něm ale má i inteligence a pokora.
Všem žákům děkujeme za reprezentaci školy a další skvělý sportovní den venku.

Bc. Iva Jarošová a Mgr. Helena Kopřivová, učitelky