3. říjen 2019

Dobrodružný děj, historická romance, elegantní šlechtičny, dvorské intriky, ale také velká láska a ryzí přátelství. To vše najdete v knize Tři mušketýři. Klasický román francouzského spisovatele Alexandra Dumase je oblíben už sto padesát let. Populární příběh už byl přeložen do mnoha jazyků, objevil se na plátně i v divadle jako činohra i muzikál. A právě na ten jsme se ve čtvrtek vypravili s Klubem mladého diváka.
Představení se konalo v Praze v divadle Broadway. V divadle vládla příjemná atmosféra a vše působilo elegantním dojmem. Když se zvedla opona, zazářily na nás bohaté kulisy. Doprovodné tance, dobové kostýmy i zpěv, vše se nám moc líbilo a celé představení jsme si užili. Bylo věrné knižní předloze a obohaceno o písně a vtipy, které ale nerušily děj a celé hře dodaly lesk.
Poutavý příběh mladého šlechtice d´Artagnana o jeho cestě k mušketýrství a o přátelství s Athosem, Porthosem a Aramisem nás dojal a hlavně pobavil. Proto děkuji paním učitelkám za výlet a těším se na příští představení.

Helenka Čírtková, VIII. B