7. červen 2019

Už je to venku, už to víme, pohár za třetí místo jsme v pondělí z rukou zástupců města převzali. Skvělý výkon všech našich reprezentantů nám přinesl nejlepší výsledek v historii naší účasti ve dvanácti ročnících Kolínských sportovních dní. A to jen dva a půl bodu za druhým místem. Výzva pro KSD 2020 přijata.
Ve čtvrtek se urodilo na plavání deset medailí. Zasloužili se o ně následující plavci: zlatý i stříbrný Matyáš Holan, stříbrní: Klára Mikšovská, Anna Mejdová, Šimon Hájek a Ellen Holanová. Bronzem přispěli Barbora Škopková, Dorota Šimůnková, Jakub Bílek a Matěj Bacílek.
Pátek byl kromě cyklistiky zasvěcen míčovým hrám – basketbalu a házené. Všechny týmy vybojovaly stříbrné medaile a svým dočasným koučkám udělaly obrovskou radost, i když po finále bylo na klucích znát obrovské zklamání.
Mezi nejrychlejší cyklisty na Kolínsku můžeme zařadit zlatou Natálii Pleskačovou (ta je nejrychlejší široko daleko!), stříbrnou Janu Šulcovou, Adélu Sajverovou, Adélu Linhartovou a bronzového Lukáše Gallistla.
Nezbývá než poděkovat všem, kteří se zapojili. Nejen medailistům, ale skutečně všem aktivním žákům. Někteří dokázali, že patří mezi jedničky ve sportech, kterým se mimoškolně věnují na plný či částečný úvazek. Spousta žáků si ale mohla vyzkoušet něco nového, sporty, ke kterým se skutečně dostanou jen ve škole a někdy ani to ne. Novinkou pro nás letos byla třeba házená, která nám přinesla stříbrnou medaili. Nikdo z hochů ze 4. a 5. ročníku neměl s tímto sportem valné zkušenosti a přesto vybojovali parádní umístění.
Poděkování patří také všem učitelům – koučům, vedení školy za organizační podporu i ostatním pedagogům za fandění a toleranci absencí v tomto sportovním týdnu.
Tak zase za rok!

Mgr. Helena Kopřivová, učitelka