13. červen 2019

IQlandia, liberecký intelektuálně-zábavný park, je proslulá po celé republice. Rozhodně ne náhodou, protože ať už tam jedete s rodiči a sourozenci na rodinný výlet, nebo tam vyrážíte v rámci školní exkurze, rozhodně vás čeká příjemný den plný originálních zážitků. A tak jsme se ve čtvrtek 13. června s paní učitelkou Linhartovou a panem učitelem Hradeckým vydali i my objevit všechna její tajemství.
Když jsme vstoupili do areálu, už na první pohled jsme poznali, že nuda nás rozhodně nečeká. Uprostřed budovy ležela barevná fontána, kolem které se zvedala široká cesta, která vedla do dalších čtyř pater. Následující hodinu jsme mohli volně chodit po budově a postupně si vyzkoušet nespočet hlavolamů, sáhnout si na tornádo, popovídat si s robotem nebo si zahrát na průhledné pianino a pozorovat, jak funguje.
Další bod programu byla chemická show, jejíž součástí byla například názorná ukázka odpálení rakety, ohnivé pokusy s butanem nebo naopak ledové experimenty s tekutým dusíkem, který měl -196 °C.
Po skončení představení jsme si opět mohli naplno užívat IQlandie a její atmosféry. Když přišel čas vrátit se do Kolína, většinou jsme už měli skoro vše prohlédnuté. Odcházela jsem odtamtud o kousíček chytřejší, než jsem přicházela, ale také jsem si odnášela spoustu krásných vzpomínek. Děkuji paní učitelce a panu učiteli za krásný výlet.

Helena Čírtková, VII. B