12. červen 2019

Dne 12. 6. 2019 jsme se vydali na 4. základní školu Lipanská. Proč jsme šli zrovna tam? Protože tam se konal 4. ročník matematické soutěže, do které jsme se přihlásili.
Z naší školy se přihlásily přesně čtyři skupiny. Každá si měla na místě vymyslet své jméno. Tým se skládal ze dvou žáků z osmé třídy a dvou žáků ze sedmé třídy. První kolo spočívalo v tom, že každá skupina dostala čtyři příklady pro každého člena týmu. Samozřejmě si spoluhráči navzájem mohli pomáhat. Celkem šlo získat 20 bodů. Poté se vyhodnotily 4 nejlepší týmy, které se utkaly ve druhém kole (začínalo 10 skupinek).
Druhé kolo bylo ve znamení „matematického rozstřelu“. V něm se utkaly dvě skupiny, které se snažily co nejrychleji vypočítat příklad, který dostaly. Pokud víte odpověď, tak se přihlásíte. Hned potom se utkaly zbylé dvě skupiny a nakonec dva týmy, které vyhrály v předchozím rozstřelu, bojovaly o 1. místo. Z naší školy dvě skupiny bohužel pohořely v prvním kole, ale zbylé dvě to dotáhly na nejlepší umístění: 1. a 2. místo. Odměnou byla 3 balení vynikajících lipíček a jiné dárečky.
Děkujeme paní ředitelce Haně Holcmanové, že nás na Liposoutěž vzala a my sedmáci se moc rádi přihlásíme i příští rok.

Helena Čírtková a Berenika Fabienne Novotná, VII. B