21. únor, 24. únor 2022

V rámci spolupráce s SOŠ a SOU stavební v Kolíně navštívili žáci devátého ročníku elektrotechnické laboratoře této školy. A jak se jim aktivita líbila? Přečtěte si jejich názory.


V pondělí se naše třída IX. A s doprovodem pana učitele Hradeckého vydala na projekt týkající se fyziky (slaboproudu) na kolínskou stavební školu. Tam nás čekal dobře připravený program a velice chutná svačina. V laboratořích jsme si zkoušeli různé zapojování elektrických obvodů a dalších věcí. Mistři nás také zkoušeli z našich znalostí ohledně elektrického proudu. Paní zástupkyně ředitele nás také provedla po škole a ukázala nám třídy. Projekt jsme si všichni moc užili, bylo to suprově strávené dopoledne.

Tereza Převrátilová, IX. A


Tak ze všeho nejvíce se mi tam líbila svačinka. Hlavně ta houska byla fajn.Také bylo zajímavé zapojování elektrických obvodů. Jsem rád, že jsem se přiučil něčemu jinému a chci jenom poděkovat, že jsem se tam mohl podívat.

Mario Dunka, IX. A

Ve čtvrtek jsme navštívili kolínskou stavební školu, kde na nás čekal bohatý fyzikální program. Ten jsme si užili a naučili jsme se i nové a zajímavé dovednosti.

Matěj Vodička, IX. B

Dne 24. 2. se naše třída, za doprovodu pana učitele Hradeckého, vydala do dílen na kolínskou stavebku. Nejprve jsme se rozdělili na dvě skupiny a přesunuli se do místnosti, kde byly takové cvičné panely, do kterých se daly zapojovat různé dráty a které byly plné tlačítek. Tamější učitelé nám vše ochotně vysvětlili, takže jsme si po chvíli mohli sami vyzkoušet zapojit elektrický obvod. Poté nám rozdali výborné svačiny, dostali jsme bábovku, jablko, housku, perník a pití. Všichni se dobře najedli a mohli jsme se tedy přesunout k druhé části programu. Skupiny se vyměnily a ta naše si šla zkusit zapojovat elektrické obvody. Měli jsme po ruce spoustu kabelů, spínačů, diod, žárovek, bzučáků… Exkurze se nám líbila.

Barbora Šustrová, IX. B