24. května 2022

V úterý ráno jsme se sešli před školou a společně jsme s VI. B a se sedmáky odešli na autobus, který nás odvezl do Prahy do technického muzea. Tam jsme nejprve dostali pracovní listy, které jsme vyplnili. Jednoduché to zrovna nebylo. Nejvíce se nám líbila výstava o fotografii, stavebnice Merkuru, informace o uhelném dolu a výstava o čase.

žáci VI. A a Mgr. Jana Linhartová, učitelka  

Žáci šestých a sedmých ročníků se zúčastnili exkurze do Národního technického muzea v Praze. Děti měly za úkol vyplnit pracovní list, který je prováděl muzeem. K vidění tu toho bylo mnoho, například první auta, staré parní lokomotivy, letadla, kola, ale i motorky a mnoho dalšího. Návštěvníkům byla k dispozici malá restaurace a obchod se suvenýry. Všem se tento výlet líbil a už se těšíme na další!

Matouš Čablík, VI. B 

V 8 hodin jsme nastoupili do autobusu, jeli jsme asi hodinu a půl. Potom jsme přijeli do Národního technického muzea v Praze. V muzeu jsme byli ve dvojicích a pan učitel Hradecký nám dal listy s úkoly, které jsme museli vyplnit do 11:30, kdy jsme měli sraz u vchodu. Po srazu u vchodu jsme se nasvačili. Po svačině jsme se zase rozdělili a šli se podívat např. na letadla, auta, lodě, motorky, vlaky, staré fotografie, fotoaparáty, staré oblečení a různé chemické prvky atd. Na památku jsme si mohli koupit něco z obchodu nebo z kafeterie. Poté jsme odjeli domů. Někteří byli unaveni, ale byl to skvělý zážitek a hodně jsme si to užili!

Anh Tho Nguyen, VII. A 

Dne 24. 5. jsme se „nasáčkovali“ do autobusů a vyjeli vstříc Národnímu technickému muzeu. Mám-li být upřímná, muzeum mě mile překvapilo. Výstava byla krásná a naučná. Jediné, co mě příliš nebavilo, bylo to, že jsme dostali pracovní listy a měli vyhledávat informace o některých vystavených exponátech, co tam byly. Hledání odpovědí na otázky, jež byly v pracovních listech, mi zabralo tolik času, že jsem si pak nestihla projít celou expozici. Nic to ovšem nemění na tom, že jsem si Národní technické muzeum užila.

Vladimíra Lubinová, VII. B