19. říjen 2022

Ve středu 19. října se po dvouleté odmlce otevřely dveře naší školy pro účastníky 11. ročníku ekologicko-přírodovědné soutěže Není zvíře jako zvíře. Tříčlenná družstva žáků IV. a V. tříd obsadila několik učeben a chodby, aby změřila síly na třech stanovištích (praktický laboratorní úkol, poznávačka a test znalostí). Konkurence nebyla malá. Sešlo se 24 týmů ze 7 různých škol z Kolína a okolí v celkovém počtu 72 žáků. O konečném pořadí rozhodoval opravdu každý půl bod a napětí panovalo až do poslední chvíle.

Po soutěži si žáci mohli oddechnout a netrpělivě očekávat výsledky v tvůrčí dílně, kde si každý pod vedením paní učitelky a žáků z vyšších ročníků vytvořil zvířátko malováním na oblázek.

První místo si svými znalostmi přírody vybojoval tým Základní školy Kolín IV., Prokopa Velikého 633, ve složení Kryštof Čihák, Ema Hájková a Jakub Lodl, který získal úžasných 45 z 50 možných bodů. Druhé místo obsadilo družstvo Základní školy T. G. Masaryka Velim, Sofie Pavlíčková, Roman Dulík a David Janda, které o jeden bod předehnal tým Základní školy Kolín II., Kmochova 943, Jan Větvička, Karolína Vozková a Viliam Vaněk. Čtvrté místo získal tým také ze Základní školy Kolín II., Kmochova 943 ve složení Valerie Kubelková, Adéla Hanková a Noemi Blažková. Soutěžící Základní a Mateřská škola Ovčáry, Kateřina Karafiátová, Matouš Kratochvíl a Simona Vondráčková, kteří obsadili krásné 5. místo, si také odnesli hodnotné ceny.

Nakonec ale nikdo neodešel s prázdnou, a to především díky Radě města Kolína, která na ceny do soutěže a na workshop přispěla. Hodnotné ceny pro soutěžící na prvních pěti místech doplnily upomínkové ceny pro všechny žáky.

Všem žákům i jejich doprovodům za účast děkujeme a vítězům gratulujeme.

Těšíme se na shledanou příští podzim, kdy proběhne 12. ročník soutěže Není zvíře jako zvíře.

Výsledková listina 11. ročníku soutěže.

Za tým organizátorů Mgr. Kateřina Zoubková