leden 2023

Den příjezdu:
Vzali jsme si zavazadla z autobusu a čekali jsme na číslo pokoje, abychom se mohli ubytovat. Jako první jsme zkusili, jestli funguje televize. Poté jsme se rozdělili na čtyři týmy:
Dream Team – pan učitel Škarvada;
Zelenáči – pan ředitel Němeček;
Šmoulové – paní učitelka Zoubková;
Černá síla – pan instruktor Marek.
A šli jsme si poprvé zalyžovat.

První den:
Probudili nás v osm, ale nikomu se nechtělo vstávat. Šli jsme na snídani a pak jsme se šli obléknout a hurá lyžovat. Zelenáči, Šmoulové a Černá síla si šli něco koupit do krámu a Dream Team šel běžkovat. Večer jsme šli do společenské místnosti a seznamovali jsme se s pravidly lyžování.

Druhý den:
Dopoledne jsme šli lyžovat a odpoledne jsme šli všichni na běžky a dvě holky z Dream Teamu válely sudy místo běžkování. A jednomu klukovi se povedlo hodit do vody sníh zároveň s helmou a rukavicemi, ale nic moc zajímavého se v ten den nestalo.

Třetí den:
Dopoledne jsme šli opět lyžovat a odpoledne jsme šli do sklárny a do cukrárny. Dream Team šel pak do krámku, aby jim to nebylo líto. Večer jsme hráli židličkovanou. Do semifinále se dostali Dominika Koděrová, Nicola Taftlová, paní učitelka Zoubková a pan ředitel. Dále jsme hráli na schovávanou, ale bohužel většina lidí se večer hodila marod. Večer dělal pan učitel Škarvada barmana a čepoval zázračnou vodu z kohoutku.

Čtvrtý den:
Hodně lidí bylo nemocných, tak na svah šlo málo dětí, a když se jelo na lanovce, tak jednomu klukovi spadla dolů hůlka. Celý tým pro ni musel jít. Dopoledne se šlo lyžovat a odpoledne jsme šli na běžky. K večeru se hrála soutěž z lyžařských znalostí. A večer bylo maškarní.

Den odjezdu:
Hodně dětí bylo nemocných a šest jich odjelo domů, protože měly vysokou horečku, tak jsme někteří s panem učitelem Škarvadou mastili karty a hráli jsme Člověče, nezlob se. Pak se balilo a jelo se domů. Cesta domů trvala hodinu a čtvrt.

Moc jsme si to užili!

Aneta Kocúrová, Hana Legrová, VII. A